Wat is 'visum bij aankomst' (visa on arrival)?

Visum bij aankomst (visa on arrival) is een methode waarbij U uw visum op het vliegveld in Vietnam ophaalt. Het is een dienst die door de Vietnamese regering in het leven is geroepen en is een alternatief voor het ophalen van uw visum bij de Vietnamese ambassade. Het werkt als volgt:


  • Vraag uw visum aan via onze website
  • Wij nemen dan contact op met het immigratiekantoor in Vietnam
  • Het immigratiekantoor beoordeelt en autoriseert uw aanvraag en bevestigt dit in een visumautorisatiebrief (visa approval letter).
  • Wij zenden U de autorisatiebrief per email. Met deze brief kunt U uw visum ophalen bij aankomst op het vliegveld in Vietnam.
Voordelen van visum bij aankomst zijn: Snel en makkelijk online te regelen. Voordelig en tijdsbesparend.

Wat voor visums kan ik krijgen?

U kunt U kiezen uit de volgende visums:


  • 1 month, single entry (eenmalig entree)
  • 1 month, multiple entry (meervoudig entree)
  • 3 months, single entry (eenmalig entree)
  • 3 months, multiple entry (meervoudig entree)


Met een single entry visum kunt U Vietnam slechts eenmaal binnenkomen. Als U tussentijds Vietnam verlaat kunt U niet terugkeren, tenzij U opnieuw een visum aanvraagt.
Met een multiple entry visum kunt U Vietnam onbeperkt in- en uitgaan gedurende de tijd dat uw visum geldig is.

BELANGRIJK: U kunt geen visum bij de grensovergang krijgen! Zorg er daarom altijd voor dat U uw visum van te voren geregeld heeft. Als U overweegt niet alleen Vietnam, maar ook een buurland te bezoeken en daarna weer naar Vietnam terug te keren, vraag dan een multiple entry visum aan.

Wat is de levertijd van de visa approval letter?
De standaard levertijd is 2 Vietnamese werkdagen (maandag t/m vrijdag). Mochter er feestdagen zijn dan vermelden wij dit op de hoofdpagina.

Met onze RUSH-service kunnen we de volgende werkdag al leveren. Voor de RUSH-service vragen wij een toeslag van 10 USD.

Mag ik Vietnam via een ander vliegveld verlaten dan mijn vliegveld van aankomst?

Wat zijn de openingstijden van het immigratiekantoor op het vliegveld in vietnam voor het ophalen van mijn visum?

Het immigratiekantoor op de internationale vliegvelden van Hanoi, Ho Chi Minh City en Danang is altijd geopend: 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt dus ten alle tijde uw visum ophalen. Wachttijd bedraagt tussen de 10 en 40 minuten, afhankelijk van de drukte.

Mag ik op een andere datum aankomen dan vermeld op mijn visa approval letter ?
U mag Vietnam alleen binnenkomen in de periode zoals aangegeven op uw visa approval letter. U mag beslist niet eerder aankomen dan de ingangsdatum van uw visum. U mag dus wel later arriveren, zolang het maar binnen de geldigheidsduur van het visum valt. Mocht U later arriveren houdt U er dan wel rekening mee dat de einddatum van het visum niet wijzigt.Beantragen Sie jetzt

0 reacties :